Frankrike

Châteuneuf-du-Pape:
Cuvée de Baron
2016
InsSLUTSÅLT
Producent: Chateau-Fortia
Produkttyp: Rött vin
Chateau Fortia Cuvée de Baron 2016
URSPRUNG: Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVSORT/ER: 40% grenache, 45% syrah och 15% mourvèdre
ALKOHOLHALT: 14.5%
SYRA g/l: 3.15
SOCKERHALT g/l: 0.3
PRODUCENT: Chateau Fortia
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna handplockas och sedan avstjälkas 90% av druvorna innan jäsningen. Delar av vinet har jäst i cementtankar och restarande i ståltankar. Efter jäsningen macererar druvskalen med vinet i fyra till fem veckor för att dra ut så mycket färg och aromer som möjligt.
Vinet är tillägnat Baron Pierre Le Roy Boiseaumarié som var med på att utveckla appellationssystemet AOP år 1936.
DOFT: Vinet har en härlig, koncenterarad doft av franska kryddor, bär och mineral.
SMAK: I smaken kommer nyanser av animaliska toner fram redan från början och håller i helt till avslutet. Vinet är fylligt och har charmiga toner av biggaråer, kryddor som lakrits och peppar, viol och mineral. Den fina tanninstrukturen bidrar till fylligheten och en mycket lång eftersmak av mineral, salami och lakrits.
PASSAR TILL: Serveras vid 16-18 grader gärna till grillat eller stekt kött, gärna lamm eller vilt, eller ostar.
SORTIMENT: Privatpersoner & Restaurang (se separat prislista).
ARTIKELNR SB: 76909
PRIS: 294 SEK

Châteauneuf-du-Pape:
Tradition
2013
Goda, flörtiga toner av röda bär, lakrits och rosmarin. Ett elegant vin med mycket bra tanninstruktur. Stor lagringspotential.
Producent: Chateau-Fortia
Produkttyp: Rött vin
Pris: 325 kr
Chateau Fortia Cuvée de Baron 2013
URSPRUNG: Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVSORT/ER: 65% grenache, 27% syrah och 8% mourvèdre
ALKOHOLHALT: 14.5%
SYRA g/L: 3.19
SOCKERHALT g/L: 0.33
PRODUCENT: Chateau Fortia
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna handplockas och sedan avstjälkas 90% av druvorna. Vinet jäster i cementankar och ståltankar, och sedan urlakas färg och aromer under en period om fyra till fem veckor. Vinet lagras sedan på stora franska fat som kallas foudres.
Vinet tillverkas enligt traditionella metoder och nära metoden som grundaren av firman, Baron le Roy de Boiseaumarié, följde.
DOFT: En uttrycksfull doft av färsk frukt, hallonsylt, söt lakrits och rosmarin.
SMAK: En koncentrerad och komplex smak med toner av röd frukt som vildhallon, jordgubbe och röda körsbär, mineral samt hint av peppar och lavendel. Ett fylligt och smakrikt vin med uppbyggande tanniner. Vinet är elegant och har en lång, god eftersmak av garrigue (franska örter).
PASSAR TILL: Serveras vid ca 16-18 grader, gärna till rött kött eller hårdostar.
SORTIMENT: Privatpersoner & Restaurang (se separat prislista).
ARTIKELNR SB: 79868
PRIS: 325 SEK

Châteauneuf-du-Pape:
Réserve
2016
Koncentrerad och komplex doft och smak av röda och mörka bär. Elegant med en härlig mineralitetsälta i det långa avslutet.
Producent: Château-Fortia
Produkttyp: Rött vin
Pris: 411 kr
Chateau Fortia Réserve 2016
URSPRUNG: Châteaunuef-du-Pape, Rhône, Frankrike
ÅRGÅNG: 2013
PRODUKTTYP: Rött
DRUVSORT/ER: 70% syrah och 30% mourvèdre
ALKOHOLHALT: 15%
SYRA g/L: 3.24
SOCKERHALT g/L: 0.28
PRODUCENT: Chateau Fortia
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna handplockas och sedan avstjälkas 90% av druvorna. Vinet jäster i cementankar och ståltankar, och sedan urlakas färg och aromer under en period om fyra till fem veckor. Vinet lagras på stora franska fat som kallas foudres. Réserve görs bara de bästa åren.
DOFT: Uttrycksfull och komplex doft av mörka bär som biggarråer och blåbär, animaliska toner och kryddor.
SMAK: Det här är ett fylligt, fokuserat och komplext vin med inslag av solmogna bär som biggarårer, blåbär och svarta vinbär. Det finns även animaliska toner, mineral, och allt lyfts fram av den fina syran. Réserve är ett rikt, strukturerat vin som späglar den goda årgången på ett mcyket bra sätt. Vinet är elegant med en bra tanninstruktur och har alla förutsättningar för att lagras i många år.
PASSAR TILL: Serveras vid ca 16-18 grader till kraftiga kötträtter, gärna av vilt, eller mogna hårdostar.
SORTIMENT: Privatpersoner & Restaurang (se separat prislista).
ARTIKELNR SB: 76865
PRIS: 413 SEK

Châteauneuf-du-Pape:
Mixed Case
2016, 2016, 2017
3 fl Châteauneuf-du-Pape:
1 fl Blanc 2017
1 fl Tradition Rouge 2016
1 fl Cuvée de Baron 2016
Producent: Château-Fortia
Produkttyp: Vitt och rött vin
Pris: 795 kr (för alla tre flaskorna)
Chateau Fortia Mixed Case
URSPRUNG: Chateaunuef-du-Pape, Frankrike
PRODUKTTYP: Vitt och rött vin
PRODUCENT: Chateau Fortia
PRODUKTEN: Mixed Case består av tre viner från Châteauneuf-du-Pape:
- Châteauneuf-du-Pape Blanc 2017
Doft: Pigg och fokuserad doft med toner av grapefrukt, gröna äpplen samt inslag av melon och mineral.
Smak: Torr och fräsch med en finstämd fruktig ton av mogna citrusfrukter, persikor och kaprifol, samt en nyanserad melonnton i det långa, fruktiga avslutet. - Châteauneuf-du-Pape Tradition Rouge 2016
Doft: Vinet har rökta inslag från faten, röda och mörka bär, lakrits, samt en hint av garrigue (franska örter) som ligger som ett fint komplement i bakgrunden.
Smak: Toner av solmogna, koncentrerade bärtoner - främst hallon. Även inslag av blommor och fatkryddor. Ett relativt fylligt vin, med massor av energi och integrerade tanniner som bygger upp en fin struktur i vinet. - Châteauneuf-du-Pape Cuvée Baron Rouge 2016
Doft: Det är i första hand de röda bärtonerna man möts av, men även inslag av mörka bär, blommor, animaliska toner, garrigue och mineral.
Smak: En underbar smak av mogna röda bär som hallon och röda körsbär, en smak som förstärks vid luftning. Du hittar även inslag av mineral och garrigue. Tannierna är mogna och runda, och ger en god torr känsla i eftersmaken.
SORTIMENT: Privatpersoner
ARTIKELNR: 78986-09
PRIS: 795 SEK

Champagne:
Cuvée Prestige
Extra Brut
SLUTSÅLT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne
Druvor: 50% chardonnay, 25% pinot noir och 25% meunier
Collard-Picard Cuvée Prestige
LAND: Frankrike
ÅRGÅNG:
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir och 25% Meunier
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
URSPRUNG: Champagne
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: 10-15 månaders lagring på ekfat. Fyra år av blandning och sedan tre års lagring i vinkällare.
SORTIMENT: Restaurang
FÄRG:
DOFT: Blandade fruktaromer av bland annat päron och röda frukter.
SMAK: Ett härligt fruktigt vin med lite fetma, underbar balans i all sin yppighet.
PASSAR TILL: Dessert
ARTIKELNR SB:
ARTIKELNR INTERNT: 700
PRIS EXKL MOMS: 270 SEK
PRIS INKL MOMS:

Champagne:
Cuvée Selection
Extra Brut
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne
Druvor: 50% pinot noir och 50% pinot meunier
Collard-Picard Cuvée Selection NV Extra Brut
URSPRUNG: Champagne, Frankrike
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% meunier och 50% pinot poir
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: Collard-Picard jobbar ekologiskt sedan år 2006. Jäsningen görs i ståltankar. Vinet har inte gått genom malolaktisk jäsning. Reservevinet har lagrats i ekfat. Champagnen har lagras i tre år på jästfällningen och med en mycket liten dosage.
DOFT: Inbjudande doft av broiche, röda äpplen och röda bär.
SMAK: Utmärkt struktur med smak av mogna äpple och päron, vildhallon, mogen citrus och brioche. Vinet har en aptitlig fräschör och stramhet. Cuvée Selection har eleganta, små bubblor och ett fräscht avslut med citrustoner.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR: 702
PRIS EXKL MOMS: 240 SEK

Champagne:
Selection
Demi-Sec
SLUTSÅLT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne Druvor: 50% pinot noir och 50% pinot meunier
Collard-Picard Selection (Demi-Sec)
LAND: Frankrike
ÅRGÅNG: NV
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% Meunier och 50% Pinot Noir
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
URSPRUNG: Champagne
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: Vinifiering utan malolaktisk fermentering utförs i en termo-reglerad rostfri tank, följt av en blandning av reservera viner utarbetade i ekfat. Lagras i tre år i källare.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 702
PRIS EXKL MOMS: 240 SEK
PRIS INKL MOMS:

Champagne:
Archives
2002
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne
Druvor: 80% chardonnay, 20% pinot noir
Collard-Picard Archives 2002
URSPRUNG: Champagne, Frankrike
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 80% chardonnay och 20% pinot noir
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Collard-Picard jobbar ekologiskt sedan år 2006. Chardonnaydruvorna kommer från vingårdar belägna i Mesnil Grand Cru och pinot noir-druvorna från Vallée de la Marne. Vinet har jäst i ekfat, och sedan det lagrats på jästfällningen i ekfat i 18 månader. Vinet har inte genomgått malolaktiskt jäsning och är ofiltrerat. Årgång 2002 är en mycket bra årgång för Champagnedistriktet, och Archives gör i mycket begränsat antal.
SORTIMENT: Restaurang
DOFT: Utvecklad och komplex doft med toner av brioche, fallfrukt, champinjoner och gula äpplen.
SMAK: Mycket smakrik champagne med en fin mognadskaraktär. Moussen är mycket elegant och krämig, och ger en attraktiv munskänsla med lekande bubblor. Smakrikt och fylligt med ett fräscht , långt avslut. Servera gärna vinet i Bordeauxglas.
PASSAR TILL: Medelfylliga rätter, gärna med tryffel.
ARTIKELNR INTERNT: 703
PRIS EXKL MOMS: 920 SEK

Champagne:
Essentiel 2010
Non dosé
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne
Druvor: 50% pinot noir och 50% pinot meunier
Collard-Picard Essentiel 2010 Non dosé
URSPRUNG: Champagne, Frankrike
ÅRGÅNG: 2010
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% chardonnay, 25% meunier och 25% pinot noir
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: Collard-Picard jobbar ekologiskt sedan år 2006. Vinet har legat på jästfällningen i fem år, och har därför utecklat djupare, bredare och mer komplexa aromer. Essentiel 2010 är utan dosage, och ger en aptitretande, fräsch och torr champagne.
DOFT: Intensiv doft med utvecklade toner, dessutom inslag av gul frukt som plommon och nektariner.
SMAK: Smaken är rik och fyllig med inslag av gula äpplen, röda nektariner, gula plommon och mineral. Vinet är helt torrt, men de bäriga och fruktiga tonerna i vinet gör att champagnen inte upplevs så torr som den i verkligehten är. Moussen är elegant och krämig, och champagnen har ett långt friskt avslut.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 704
PRIS EXKL MOMS: 480 SEK

Champagne:
Blanc des Blanc Grand Cru Extra Brut
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne, Druvor: 100% chardonnay
Collard-Picard Blanc des Blancs Grand Cru Extra Brut
URSPRUNG: Mesnil sur Ogier Grand Cru och Ogier Grand Cru, Champagne, Frankrike
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 100% Chardonnay
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Vinet har jäst i ståltank, och det har endast använts naturlig jäst. Vinet har inte gått genom malolaktisk jäsning, vilket bidrar till den fräscha syran. Vinet har lagrats i foudres, sedan har det lagrats på flaska i producentens källare i flera år före lansering på marknaden.
DOFT: Fräsch och uttrycksfull doft av gröna äpple, mogen citrus och en hint av acasiahonung.
SMAK: I smaken finns toner av rostat bröd, vita blommor, gula plommon och persikor, hint av honung och citronzest. Kärmig mousse och läng eftersmak. Mycket bra matchampagne.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 705
PRIS EXKL MOMS: 330 SEK

Champagne:
Saignée Rosé
Brut
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne Druvor: 100% pinot meunier
Collard-Picard Cuvee des Merveilles Saignée Rosé Brut
URSPRUNG: Champagne, Frankrike
ÅRGÅNG:
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% pinot noir och 50% pinot meunier
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Collard-Picard jobbar ekologiskt sedan år 2006. Saignee betyder "blöda" och innebär att vinmakeren först lägger alla druvorna i jäskärlen för att göra rödvin. Efter två till 48 timmar, tappas en del av druvmusten av (musten blöder), och jäsningen fortsätter i stora ekfat, foudres. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning, och lagras några år i producentens vinkällare innan det lanseras på marknaden.
DOFT: En stor och inbjudande doft av bäriga och fruktiga toner.
SMAK: Vinet har en stor, kraftig smak och är en utmärkt matchampagne. Champagnen har inslag av röda äpplen, röda persikor, hallon och mogna tranbär. Bra struktur och en härlig lekande mousse.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 707
PRIS EXKL MOMS: 330 SEK

Champagne:
Rosé
Brut
SLUTSÅLT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne Druvor: 50% pinot noir och 50% pinot meunier
Collard-Picard Rosé
LAND: Frankrike
ÅRGÅNG:
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% pinot noir och 50% pinot meunier
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
URSPRUNG: Champagne
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: Vinifiering utan malolaktisk jäsning sker i en termostyrd rostfri ståltank. Lagras i ekfat
SORTIMENT: Restaurang
FÄRG:
DOFT: Dofter av röd frukt
SMAK:
PASSAR TILL:
ARTIKELNR SB:
ARTIKELNR INTERNT: 706
PRIS EXKL MOMS: 250 SEK
PRIS INKL MOMS:

Champagne:
Cuvée Prestige
Magnum
SLUTSÅLT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne
Druvor: 50% chardonnay, 25% pinot noir och 25% meunier
Collard-Picard Cuvée Prestige Magnum
LAND: Frankrike
ÅRGÅNG:
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir och 25% Meunier
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
URSPRUNG: Champagne
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: 10-15 månaders lagring på ekfat. Fyra år av blandning och sedan tre års lagring i vinkällare.
SORTIMENT: Restaurang
FÄRG:
DOFT: Blandade fruktaromer av bland annat päron och röda frukter.
SMAK: Ett härligt fruktigt vin med lite fetma, underbar balans i all sin yppighet.
PASSAR TILL:
ARTIKELNR SB:
ARTIKELNR INTERNT: 708
PRIS EXKL MOMS: 500 SEK
PRIS INKL MOMS:

Champagne:
Blanc de Blanc
Magnum
SLUTSÅLT
Producent: Collard-Picard, Épernay
Produkttyp: Champagne
Druvor: 100% chardonnay
Collard-Picard Blanc de Blanc Magnum
LAND: Frankrike
ÅRGÅNG:
PRODUKTTYP: Champagne
DRUVOR: 100% Chardonnay
ALKOHOLHALT: 12.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
URSPRUNG: Champagne
PRODUCENT: Collard-Picard
TILLVERKNING & LAGRING: Vinifiering utan malolaktisk jäsning och lagras i ekfat. Lagras sedan på flaska i flera år.
SORTIMENT: Restaurang
FÄRG:
DOFT:
SMAK:
PASSAR TILL:
ARTIKELNR SB:
ARTIKELNR INTERNT: 709
PRIS EXKL MOMS: 620 SEK
PRIS INKL MOMS:

Saint-Émilion Grand Cru, Bordeaux:
Les Menuts 2010
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Ch La Grace
Produkttyp: Rött vin
Druvor: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
Chateau La Grace Dieu Les Menuts 2010
URSPRUNG: Saint Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVOR: 65% merlot, 30% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
ALKOHOLHALT: 13.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna skördas och avstjälkas för hand. Innan jäsning kallmacererar druvmusten med skalen, och jäsningen i ståltankar pågår ungefär i tre veckor. Sedan lagras vinet i ekfat i 12 till 18 månader.
DOFT: Stor, koncentrerad och komplex doft av röda och mörka bär, vanilj och lätt rostat kaffe.
SMAK: Les Menuts är ett fylligt vin. Det har en mycket bra balans mellan mogen frukt och de tydliga ekfatstanniner.na Det finns toner av svarta vinbär, blåbär, björnbär, lakrits, vanilj och kafferost. Vinet har en bra struktur och kan njutas redan idag.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 1002
PRIS EXKL MOMS: 240 SEK

Saint-Émilion Grand Cru, Bordeaux:
Les Menuts 2013
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Ch La Grace
Produkttyp: Rött vin
Druvor: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
Chateau La Grace Dieu Les Menuts 2013
URSPRUNG: Saint Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVOR: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
ALKOHOLHALT: 13.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna skördas för hand. Vinet har jäst i cementtankar och sedan lagrats i ekfat efter jäsning.
DOFT: Elegant bouquet med inslag av solvarma körsbär, svarta vinbär, björnbär, vanilj och lakrits.
SMAK:Les Menuts är ett fylligt och smakrikt vin med tydliga inslag av mörka bär som svarta vinbär, björnbär och biggarråer, vanilj, lakrits och fat. Vinet har tydliga tanniner, som till stor del lindas in i den fruktkoncentrerade smaken. Långt avslut.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 1001
PRIS EXKL MOMS: 190 SEK

Saint-Émilion Grand Cru, Bordeaux:
Les Menuts 2015
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Ch La Grace
Produkttyp: Rött vin
Druvor: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
Chateau La Grace Dieu Les Menuts 2015
URSPRUNG: Saint Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVOR: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
ALKOHOLHALT: 13.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Årgång 2015 var ett mycket bra år för vingårderna i Saint-Emilion.
DOFT: Lufta och dekantera gärna vinet före servering, så kommer aromer av hallon och svarta vinbär bättre fram. Det finns även inslag av lakrits, vanilj och ek.
SMAK:Les Menuts är ett fylligt och koncentrerat vin med inslag av animaliska toner, mörka bär som svarta vinbär, björnbär och biggarråer, samt vanilj och fat. De kraftiga tanninerna är i bra balans med fruktinteniviteten.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 1000
PRIS EXKL MOMS: 220 SEK

Saint-Émilion Grand Cru, Bordeaux:
La Grace Dieu 2014
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Ch Haut Troquart
Produkttyp: Rött vin
Druvor: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
Chateau Haut Troquart La Grace Dieu 2014
URSPRUNG: Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVOR: 100% merlot
ALKOHOLHALT: 13.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna odlas på vingården La Grace Dieu som ligger nära Saint-Emilion och har en jordmån med hög järnhalt. Druvorna kommer från 100 år gamla marlot-stocker vilket förklarar den stora koncentrationen. Vinet har lagrats på ekfat.
DOFT: Stor doft med inslag av röda och mörka bär, vanilj, läder och rostat ek. Vinet bör dekanteras för att frigöra aromer.
SMAK: Vinet är kraftigt och har en mycket bra balans mellan frukt, tanniner och fruktsyra. Tanninerna känns fortfarande något unga, men lindas in bra av frukten. Vinet har en uttrycksfull smak med aromer som påminner om kryddor, röda körsbär, vanilj, cederträ, jordkällare och ekfat.
ARTIKELNR INTERNT: 1004
PRIS EXKL MOMS: 220 SEK

Saint-Émilion Grand Cru, Bordeaux:
La Grace Dieu 2016
RESTAURANGSORTIMENT
Producent: Ch Haut Troquart
Produkttyp: Rött vin
Druvor: 70% merlot, 25% cabernet franc och 5% cabernet sauvignon
Chateau Haut Troquart La Grace Dieu 2016
URSPRUNG: Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrike
PRODUKTTYP: Rött
DRUVOR: 100% merlot
ALKOHOLHALT: 13.5%
SYRA g/L:
SOCKERHALT g/L:
TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna har odlats på vingården La Grace Dieu som ligger nära Saint-Emilion, som har en jordmån med hög järnhalt. Druvorna kommer från 100 år gamla marlot-stocker vilket förklarar den stora koncentrationen. Vinet har lagrats på ekfat.
DOFT:
SMAK: Vinet är koncentrerat och har en underbar bra balans mellan frukt, tanniner och fruktsyra. Tanninerna är kraftiga och lindas in bra av frukten. Vinet har en uttrycksfull smak med aromer som påminner om kryddor, röda körsbär, vanilj, cederträ, jordkällare och ekfat.
SORTIMENT: Restaurang
ARTIKELNR INTERNT: 1003
PRIS EXKL MOMS: 230 SEK
Följ oss i social medier!